Een badkamer hebben waar je van houdt, is iets om elke dag van te genieten. Het updaten van de badkamer staat hoog op veel verlanglijstjes, maar het kan een ingewikkeld project lijken om aan te beginnen. Dit geldt  al helemaal als je een kleine badkamer hebt en je maar een beperkt budget hebt. Toch is het creëren van een mooie badkamer gemakkelijker dan je misschien denkt.

Wanneer je badkamer verouderd is, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om deze weer op te pimpen. Bovendien zijn veel van deze tips prima betaalbaar voor de kleine badkamers. De Baderie, met zaken in heel Nederland, heeft veel ervaring met het transformeren van compacte ruimtes. Hier denken ze goed met je mee en kijken ze naar essentiële verbeteringen aan de kleine badkamer om de ruimte ten volste te benutten.

Houd het ontwerp licht en ruimtelijk

Lichte kleuren en strakke lijnen zorgen ervoor dat een kamer er ruimtelijker aanvoelt. Als je badkamer renovatie niet zo ver gaat dat je een hele nieuwe kamer tot moderne minimalistische badkamer verbouwd, kan je heel makkelijk je bestaande kleine badkamer verbouwen om deze moderner te laten aanvoelen. Het schilderen van de muren in frisse lichte tinten is een gemakkelijke manier om dit te doen en zal de ruimte meteen veranderen. Het wijzigen van de armaturen is een snelle manier om de oude badkamer up-to-date te brengen.

Tegels kunnen er nieuwer uitzien door ze opnieuw te kitten en te voegen. Dit is misschien een subtiele oplossing, maar het verschil dat het maakt voor een kleine badkamer is groot. Als je een gecombineerde bad-douche hebt, zorgt het plaatsen van een helderglazen douchescherm in plaats van een gordijn ervoor dat het licht door de kamer stroomt, waardoor het helderder aanvoelt.

Spiegels creëren de illusie van meer ruimte

Als het gaat om interieurontwerp, is het gebruik van spiegels om een ​​kamer groter te laten lijken een van de oudste trucs. Maar het is ook een van de meest effectieve. In de badkamer zijn grote spiegels allereerst praktisch, aangezien we onze badkamers elke dag gebruiken om ons te verwennen, te verzorgen en ons voor te bereiden.

Voor een kleine badkamer vormt een grote statement-spiegel een natuurlijk middelpunt in de kamer. Het vinden van een spiegel met een sierlijke omlijsting is een gemakkelijke manier om je eigen stijl aan het ontwerp toe te voegen. Je kunt zelfs met de spiegel beginnen en bijpassende accessoires zoeken.

Een nieuwe vloer laat een ruimte meteen stralen

De conditie van de vloer is een duidelijk teken van hoe oud een badkamer is. Gelukkig is het een stuk goedkoper om een ​​nieuwe vloer in een kleine badkamer te plaatsen dan in een grote. Tegels zijn de traditionele keuze. Maar vinyl vloeren zijn momenteel enorm populair vanwege het enorme scala aan patronen en stijlen om uit te kiezen. Het is warmer onder de voeten en gemakkelijk schoon te houden.

Denk na over welke kleuren je wilt dat je afgewerkte ontwerp heeft – natuurlijk, luxueus of industrieel bijvoorbeeld – en dit zou je een idee moeten geven welke soorten vloeren hier het beste bij passen. Er zijn allerlei mooie vloeren verkrijgbaar tegen redelijke prijzen, maar het is altijd het beste om ze vakkundig te laten plaatsen, vooral in een kleine badkamer die veel gebruikt wordt.

Handige bergruimte om alles een plekje te geven

Het hebben van voldoende ruimte om al je essentiële producten, linnengoed en schoonmaak spullen op te bergen, is cruciaal in een kleine badkamer. Zonder dit ziet een badkamer er na eenmalig gebruik rommelig en onverzorgd uit. Speciaal gebouwde onderkasten en kolomkasten bieden de opslagruimte die je nodig heeft, terwijl de oppervlakken opgeruimd en opgeruimd blijven. Aan de muur gemonteerde of ‘zwevende’ units zijn ideaal voor kleine badkamers, omdat ze eronder vloerruimte vrijmaken, waardoor de badkamer groter lijkt.

Kies accessoires met zorg uit

Er is een overvloed aan badkameraccessoires om uit te kiezen, waaronder planten, kaarsen, afbeeldingen en ornamenten. Dat is voordat de meer praktische items zoals handdoeken, badmatten, rails en jaloezieën worden gekozen. Al deze functies zijn een kans om jouw stempel te drukken op de styling of om het uiterlijk van een bestaande badkamer te verbeteren.

Elke badkamer wordt afgewerkt met de accessoires die jij kiest. Maar maak het niet te bond, vooral niet in een kleine badkamer, omdat je niet wilt dat de kamer rommelig wordt. Het doel is om in je eigen stempel te drukken op de ruimte terwijl het ontwerp kalm en rustig blijft.