Schellac nagels versus gelnagels: Wat is het verschil en wat is beter?

Hou je ervan om er op en top goed uit te zien? Dan is het hebben van Shellac nagels of gelnagels zeker aan jou besteed. Ze chippen allebei niet en zien er ongelofelijk gelikt uit. En of je nu naar gaat winkelen of een avondje uit gaat, met een frisse set ultraglanzende nagels voel je je altijd een beetje glamoureus. Maar de vraag blijft: waar moet je voor kiezen? Schellacnagels of gelnagels?

Wat is Shellac nagellak?

Laten we beginnen met het taalgebruik. Sommige mensen verwijzen naar dit type nagel als shellac gelnagels. Dat komt omdat het product half gewone nagellak, half gel is en meestal wordt aangebracht met twee kleurlagen en een topcoat.

Tussen elke laag hard je de kleur uit door je nagels onder een speciaal UV-licht te zetten.

Wat is nu het verschil tussen schellaknagels en gelnagels?

Het verschil tussen gel- en schellac nagellak zal je niet verbazen, maar toch is er een verschil.

Shellac is een gepatenteerd merk gelpolish. Het is een beetje als Luxaflex, dat is gewoon de naam van één merk gelnagellak. Het is een hybride nagellak en gel, d.w.z. half nagellak en half gel.

Eenvoudig gezegd is een shellac nagelmanicure een semi-permanente nagellak, terwijl gel een semi-permanente gel is.

Hoe lang gaan Shellac nagels mee?

Shellac nagellak is dunner dan gel, dus over het algemeen beginnen shellac nagels rond twee weken ‘af te breken’.

En hoe lang gaan gelnagels mee?

Een gel manicure is een pure gel, die niet gemengd is met andere oplossingen. Je kunt dus verwachten dat een gelmanicure wat langer meegaat, tot wel drie weken.

De grootste vijand van gelnagels is echter heet water (denk eraan dat weken helpt om ze te verwijderen). Om gelnagels op hun best te houden, moet je lang weken in bad en stomende douches vermijden en altijd rubberen handschoenen dragen bij het afwassen.

Hoe verwijder ik schellacnagels?

Het is altijd het beste om naar een salon te gaan om je gels of Shellac door een professional te laten oplossen. Als je het toch thuis wilt doen, weet dan dat schellak, omdat het een nagellak is, gemakkelijker te verwijderen is dan gel en vriendelijker voor je nagels, omdat je je nagelplaat niet hoeft te polijsten om de hechting te ‘breken’.

Bij het verwijderen van shellac vijl je de toplaag eraf en week je je nagels vervolgens in aceton, maar bij het verwijderen van schellaknagels week je gewoon in aceton. Pro tip: smeer de huid rond je nagels van tevoren in met vaseline, zodat die niet uitdroogt door de remover.

Hoe verwijder ik gelnagels?

Ook hier kun je zorgen voor een probleemloze verwijdering door naar de salon te gaan om ze door de professionals te laten verwijderen, maar aangezien dit een uur van je dag kost en ongeveer een tientje kost, doen veel mensen het liever zelf.

Eerst moet je de verbinding tussen de gel en je eigenlijke nagel verbreken. Polijst de nagel heel, heel voorzichtig. Dit verbreekt de verzegeling van de gel. Knip vervolgens tien stukjes wattenschijfje uit, één voor elke nagel, en drenk ze in nagellakremover met aceton. Knip tien stukken aluminiumfolie uit. Leg elk stukje wattenschijfje op een nagel, bedek het met een stukje aluminiumfolie en draai het aan de bovenkant om.

Bestaat er natuurlijke schellak?

Helaas niet. Omdat het een mix is van gewone nagellak en gel, kan het gewone deel dichter bij natuurlijk zijn dan alleen gelnagellak, maar je kunt geen 100% natuurlijke shellac nagellak krijgen. Nog niet in ieder geval.

Bestaan er natuurlijke gelnagels?

Dat hangt af van je definitie van ‘natuurlijk’. Het is wel mogelijk om een ‘niet-toxische’ nagelstudio te treffen, die gelnagels doet die vrij zijn van ingrediënten als dibutylftalaat, tolueen en formaldehyde.

Hoeveel moet een Shellac behandeling kosten?

Dat hangt af van waar je woont en hoe chique de salon is waar je naartoe gaat. Maar tussen de €25 en €35 voor een Shellac mani is ongeveer goed.

Hoeveel moeten gelnagels kosten?

Dat hangt ook af van waar in Nederland je bent en hoe duur je salon is. Maar rond de €30 kost het ongeveer.

Zijn schellaknagels slecht voor je?

Er is veel discussie geweest over de vraag of schellac- en gelnagels kankerverwekkend kunnen zijn omdat ze UV-licht gebruiken om je nagellak uit te harden.

Zoals bij alles wat met UV te maken heeft, is voorzichtigheid altijd geboden, dus breng minstens 20 minuten van tevoren een zonnebrandcrème SPF30+ aan op je handen.

Zijn gelnagels slecht voor je?

Het is precies hetzelfde verhaal als hierboven. Breng voor de zekerheid zonnebrandcrème aan, en het zou goed moeten gaan.

Kun je thuis Shellac nagels krijgen?

Helaas is de officiële CND Shellac service alleen een behandeling in een salon. Maar je kunt zeker een poging wagen om het effect te benaderen, door een gelachtige nagellak te gebruiken. De merken Gelish en OPI zijn allebei goed, met een degelijke basislaag en een glanzende toplaag.

Denk er altijd aan je nagels te polijsten voordat je begint, zodat de nagellak meer kans heeft om te hechten.

Kun je thuis gelnagels zetten?

Ja. Er zijn een paar geweldige thuis-nagelkits waarin je kunt investeren, als je daar zin in hebt.
Je kunt ook een goede gellak kopen, een base coat en een glanzende top coat gebruiken, voor een professionele uitstraling zonder de kosten.

Is er nog iets dat ik moet weten over schellak en gelnagels?

Eén ding dat geldt voor zowel gelnagels als Shellac nagels is dat je nagelbedden niet hoeven te ‘ademen’ – en dat het hebben van coatings erop dit belemmert. Net als je haar zijn je nagels al dood.

Je nagelriemen en nagelbed zijn echter springlevend, en de verzorging ervan is superbelangrijk. Probeer ze er dus nooit af te trekken en ga in plaats daarvan naar een salon voor een professionele verwijdering, of volg de stappen voor veilig zelf verwijderen, hierboven.

Is schellak of gel beter?

Het hangt allemaal af van wat je zoekt. Als je van plan bent je semi-permanente nagellak thuis te verwijderen, ga dan voor schellaknagels, zodat je minder kans hebt je natuurlijke nagel te verpesten.

Maar als je een bepaalde kleur zoekt en die niet kunt vinden in de collectie schellaknagels, ga dan voor gelnagel – laat ze later gewoon door een professional verwijderen.