De grootste klacht over het hebben van ongewenst haar is de frequentie waarmee behandelingen zoals scheren, harsen en andere moeten worden gedaan om de haargroei onder controle te houden. Afgezien van het iedere keer pijn moeten lijden en en dikkere en grover haar terug te zien komen, blijven de kosten stijgen om een ​​haarloze, gladde huid te behouden.

In vergelijking met scheren en harsen is laserontharing voor veel mensen een veel betere optie. Er zijn een paar algemene dingen waar je rekening mee kunt houden bij het overwegen van laserontharing. De laser die voor haarverwijdering wordt gebruikt, bevindt zich in het infraroodbereik en heeft een veel lagere intensiteit dan industriële lasers. Een geconcentreerde lichtstraal verbrandt haarzakjes en sommige omliggende cellen en vernietigt ze volledig. Dit kan tijdelijke roodheid van de huid veroorzaken, en kan iets pijnlijker zijn rond de lippen, oren, neus en kaken.

De behandelaar zal je een bepaald aantal sessies adviseren op basis van de haardichtheid en en de snelheid van jouw haargroei.Het wordt aangeraden om het haar een paar weken op het te behandelen gebied te laten uitgroeien. Vervolgens trimt de behandelaar het haar tot de juiste lengte die goed is voor de behandeling.

De behandeling is niet-invasief en kan 3 minuten tot 20 minuten duren, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling kan je gewoon doen wat je zou gaan doen. Het is alleen belangrijk om uit de zon te blijven. Vermijd ook zware trainingen of belasting van je lichaam. Warme sauna’s of zonnebaden, evenals make-up, moeten worden vermeden. Geef de huid de tijd om op de juiste manier te genezen en af ​​te koelen van de nawerkingen van de lasertherapie.

Er zijn bepaalde haren die niet kunnen en mogen worden verwijderd. Uw dermatoloog zal je hierover ruim voor de behandeling adviseren. De behandeling kan ook helpen bij het verwijderen en voorkomen van ingegroeide haartjes.

Vermijd make-up die de poriën van de huid verstopt. Probeer het behandelde gebied zoveel mogelijk te hydrateren met bijvoorbeeld waternevel. In de schaduw blijven, veel water drinken en zoveel mogelijk hydrateren, is een manier om je huid sneller te laten genezen.

Wanneer je voor de behandeling en zelfs daarna ziet dat er haren groeien, probeer ze dan bij te knippen in plaats van ze te scheren, harsen of epileren.

Lasertherapie werkt op bijna alle huidtypes, maar een huid met donkerder gekleurd haar heeft het beste slagingspercentage bij een kleiner aantal sessies. Op basis van uw huidtype en de kleur van het haar, zal de behandelaar de intensiteit van de laser wijzigen en wellicht extra sessies voorstellen om al het haar dat zich in verschillende groeistadia bevindt, te kunnen behandelen.