St. Bernard Crossing Zwiterland

Het gevoel van avontuur van een roadtrip is onvergelijkbaar. Het moment dat je de sleutel in je auto steekt en de motor start, is precies het moment dat een nieuwe ervaring zich voor je ontrolt. Een avontuur in het onbekende met jou als hoofdpersoon in de hoofdrol. Er is alleen jij en de open weg. Maar waar zou je eigenlijk heen willen?

Vandaag heb ik herinneringen opgehaald aan onze 2 maanden durende roadtrip door Europa en we zijn begonnen te praten over het aanschaffen van een andere bestelwagen. Ik begon onderzoek te doen naar de top roadtrip bestemmingen in Europa, dus stelde ik een post samen van enkele plaatsen waar we graag nog eens naar terug zouden gaan en enkele plaatsen die we aan onze ‘Bezochte’ speldenkaart willen toevoegen.

St. Bernard Crossing, Zwitserland

Het is de op twee na hoogste weg in Zwitserland, die Martigny met Aosta in Italië verbindt. Het is ook de laagste pas tussen de twee toppen van de Alpen, de Mont Blanc, en de Monte Rosa. Voor wie in extase is over de schoonheid van de Alpen, is dit je pad. Sommigen van jullie weten misschien dat de Alpen een speciale plaats in mijn hart hebben (lees hier waarom!).

Behalve dat dit een prachtige plek is, is het ook de route die het leger van Napoleon nam om Italië binnen te vallen, dus het is behoorlijk historisch. Onderweg komen we veel kleine en schilderachtige middeleeuwse dorpjes tegen. De route loopt door de grensdriehoek van Zwitserland, Frankrijk en Italië, voor het geval je een van deze drie landen zou willen bezoeken.

Romantische Straat, Duitsland

De zogenaamde Romantische Straat, van Würzburg naar de Alpen, is een van de spannendste road trips. Hij strekt zich van noord naar zuid over ongeveer 350 kilometer uit van Wurzburg tot de middeleeuwse, sfeervolle stad Fussen, over de Donau, en dankt zijn naam aan de indruk die hij maakte op de geallieerden na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Langs deze route liggen tientallen mooie dorpen en steden met een romantisch karakter, kastelen en prachtige natuur.

Tegelijkertijd is de route van Würzburg naar de stad Fussen, tegen de achtergrond van de oogverblindende bergtoppen, werkelijk onvergetelijk. De weg loopt door kasteel Hohenschwangau en eindigt bij kasteel Neuschwanstein, het beroemde paleis van Lodewijk II, midden in een prachtig landschap op een hoogte van 965 meter.

Grossglockner Hoge Alpenweg, Oostenrijk

Deze weg werd aan het eind van de Eerste Wereldoorlog aangelegd. Zonder twijfel is het een van de indrukwekkendste straten van Europa met panoramische uitzichten. De bergweg is 48 km lang en leidt naar het hart van het Nationaal Park Hoge Tauern, dat 36 bochten rond de berg bevat, die de natuurlijke loop van het land volgen en de bezoekers helpen het enorme hoogalpiene landschap te ervaren. Musea, natuur- en panoramapaden, unieke tentoonstellingen, informatiepunten, speelplaatsen en grote watervallen wachten op je in twaalf geselecteerde plaatsen.

De westelijke Hooglanden in Schotland

De historische Highlands van Schotland staan ook bekend om hun ongelooflijke natuurlijke schoonheid. Gooi je auto vol en pak de boot vanaf IJmuiden en rijd van Edinburgh naar het Isle of Skye, en je proeft de verschillende elegantie van Schotland. Kastelen, bossen, wilde dieren, en schilderachtige huizen die je doen verlangen terug te komen voor meer!

We vonden het hebben van onze eigen auto in Schotland zo handig omdat we naar gebieden konden gaan die wat meer afgelegen lagen en minder toeristisch waren. Je zult merken dat dit voor de meeste plaatsen het geval is, maar het gold vooral voor Schotland.

Middellandse Zee Spanje

De Middellandse Zee beslaat meer dan 1660 km Spaanse kust, van Tarifa, het zuidelijkste punt van het hele Europese continent in de provincie Cádiz, tot de rotsachtige kliffen van Cabo de Creus, op de Spaans-Franse grens in noordelijk Catalonië.

Deze schilderachtige road trip begint in Barcelona en omvat schitterende plaatsen als Valencia, waar je van de plaatselijke wijn kunt genieten, door de historische oude stad kunt slenteren of misschien een jetski kunt huren om de kustlijn te verkennen. De reis gaat verder helemaal naar beneden, naar het lieflijke Andalusië, de Sierra Nevada, Granada, en Malaga – te veel schakeringen in één penseel zou je kunnen zeggen.